1632 sayılı Askeri Ceza Kanununda zikredilen suçları işleyen asker ve sivil kişilerin yargılandığı ilk derece mahkemesi olan Askeri Mahkemeler ile bu mahkemelerce verilen kararların temyiz incelemesini yapan Askeri Yargıtay, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan anayasa değişikliği referandumunda kabul edilen 6771 sayılı Kanunla ilga edilmiştir. Bu tarihten itibaren, askeri mahkemelerin görevleri ilk derece mahkemeleri olarak Asliye Ceza veya Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından, istinaf incelemesi Bölge Adliye Mahkemeleri tarafından, temyiz incelemesi ise Yargıtay tarafından yerine getirilmeye başlamıştır. Yani, artık asker kişiler, işledikleri suçlar sırf askeri suç olsa bile siviller gibi normal mahkemelerde yargılanmaya başlamıştır. Örneğin; 1632 sayılı Kanunun 66. maddesinde zikredilen "firar" suçunu, 85. maddesinde zikredilen "amire ve üste hakaret" suçunu, 87. maddesinde zikredilen "emre itaatsizlikte ısrar" suçunu işleyen asker şahıslar sivil mahkemelerde yargılanmaktadır. Bunun yanı sıra, askeri birliklerde en çok karşılaşılan suçlardan olan; kantin açığı ya da zimmet açığından kaynaklanan görevi kötüye kullanmak, güveni kötüye kullanmak, zimmet gibi suçları işleyen asker şahıslar da sivil mahkemelerde yargılanmaktadır.
16 Nisan 2017 tarihinde yapılan anayasa değişikliği referandumunda kabul edilen 6771 sayılı Kanunla, askeri olmayan makamlarca tesis edilmiş olsa bile asker kişileri ilgilendiren ve askeri hizmete ilişkin idari işlem ve eylemlerden doğan uyuşmazlıkların ilk ve son derece mahkemesi olarak yargı denetimini yapan Askeri Yüksek İdare Mahkemesi de ilga edilmiştir. Bu tarihten itibaren, asker kişilere yönelik her türlü idari işlem ve eylemlerden doğan uyuşmazlıklara ilk derece mahkemeleri olarak İdare Mahkemeleri, istinaf yargılamasına Bölge İdare Mahkemeleri, temyiz incelemesine ise Danıştay bakmaya başlamıştır.
Fethiye Avukatlık ve Arabuluculuk Bürosu; soruşturma aşaması ile başlayıp cezanın infazı ile sona eren ceza yargılaması sürecinde, suç şüphesi altında bulunan asker kişilere deneyimli ceza avukatlarıyla hukuki destek vermek suretiyle, savunma hakkı ve hak arama özgürlüklerini en etkin şekilde kullanmalarını, hukuka aykırı idari işlem ve eylemlerden dolayı idari dava avukatlarıyla hukuki destek vermek suretiyle maruz kaldıkları maddi ve manevi zararların tazmini sağlamaktadır.
.